mikaelsvenssons.blogg.se

Under tre veckor i juli skall jag ta mig från Haparanda till Ystad på cykel. Jag kommer att följa Cykelspåret Ostkusten till stora delar & räknar med att hamna på en total sträcka av 2500km. Jag kommer här att dela med mig av äventyret före och under resan. Vad som kommer att ske med bloggen efteråt återstå att se. Har ni några frågor eller andra funderingar är det bara att skicka iväg ett mail på svizze@hotmail.se eller kommentera inläggen. Jag svarar så fort jag kan i mån av tid & batteri. :) Trevlig läsning.

Dag 24 Gladsax-Ystad.

Publicerad 2015-08-11 22:19:39 i Cykling, Haparanda-Ystad, Äventyr,

 
 
Det väntade uppstigning redan kl 06:45 för gemensam frukost med övriga i familjen Sköld.
Jag hade under natten haft svårt att sova. Inte på grund av gästrummets beskaffenhet, men för att det var många tankar som snurrade i huvudet inför den sista dagen på detta fantastiska äventyr.
Jag plockade ihop mina grejer & lade mig ovanpå sängen & försökte att sortera mina tankar ett kort tag innan jag gav mig av.
Vid strax efter kl 09:30 trampade jag iväg. Jag hade bestämt med min skjuts hem från Ystad att jag skulle vara på plats vid kl 14:00, så jag var ute i mycket god tid.
 
Redo för avfärd.
 
 
Jag cyklade ner till Järrestad & fortsatte ett par kilometer längs med rv 9 mot Ystad innan jag vid Vranarp anslöt till cykelspåret. Härifrån gick färden via Bolshög, förbi Glimmingehus till Hammenhög. 
I horisonten skymtade tunga regnmoln & jag stannade strax efter Vranarp för att lägga på regnskyddet över pakethållarens packning. Jag trampade vidare till Glimmingehus där jag stannade & knäppte några kort över åkern in på slottet.
 
Glimmingehus.
 
 
I Hamnenhög väntade åter en kort sträcka längs med rv 9 till Hannas. Vidare gick färden på småvägar först till Bollerup, & sedan vidare till Tosterup, Svenstorp & St. Herrestad innan jag slutligen hamnade utanför Nybrostrand. 
Jag cyklade på i väldigt lugnt tempo & för varje kilometer blev känslorna starkare. 
Jag kommer att klara det. Jag kommer att ta mig från Haparanda till Ystad på cykel. Glädje & stolthet blandas med vemod. En tomhet börjar att växa fram under de sista milen. Är det slut nu? Vad väntar framåt? Vad händer när jag kommer till Ystad? Frågorna & tankarna växer & blir fler samtidigt som känslorna är i en enda röra. Jag skrattar & fäller tårar om vart annat. 
I Nybrostrand fortsätter den sista biten in till Ystad på cykelväg jämte rv 9. Utanför staden ligger Ystads camping med en kiosk ute vid vägen. Jag stannar för att i lugn & ro samla ihop mina tankar & känslor. Klockan är strax före 13:00 & jag har endast ca 10 minuter cykling kvar.
Jag köper mig resans sista glass & slår mig ner på uteserveringen.
 
Resans sista & förmodligen godaste glass.
 
 
Vad väntar när jag kommer fram till slutmålet? Min skjuts om 2 personer samt min svåger & svägerska kommer att vara där. Dessutom har en kollega som är på semester i Ystad lovat att dyka upp. Ystads allehanda har hört av sig & vill göra en intervju när jag kommer fram. (Ni finner den här.) Det betyder en välkomstkommitté på 5 personer. Jag blir otroligt glad av att veta att dessa kommer att vara på plats. Det är fler än vad jag kunnat föreställa mig skulle vara här, när jag inför resans start tänkt på målgången.
Har min fru verkligen inte fått ledigt? Jag vill så gärna att hon ska vara här & dela den här stunden med mig. 
Jag går in på sociala medier för att dela med mig av min sista glass. Jag råkar då få se en bild på en betydligt större skara människor, inklusive min älskade hustru, som väntar på mig inne i Ystad. 
Jag blir rörd & varm inombords. Är alla de här människorna här för min skull?
 
Bilden jag råkade se på sociala medier.
 
 
Vid kl 13:50 trampar jag vidare de sista kilometrarna in mot Ystad. Först cykelvägen längs med rv 9, sedan korsa vägen för att passera en rondell. Jag korsar vägen igen & fortsätter vidare in mot resecentrum där det skall finnas en start/slutpunkt för cykelspåret. 
Det känns lite fånigt att cykla in för att göra entré på exakt angivet klockslag. Tanken är som bortblåst när jag först hör & sedan ser den väntande samlingen människor. Vid resecentrum står ett 15-tal personer & tutar & tjoar med flaggor, skyltar, presenter, champagne & en krans som jag får om nacken strax före jag når de väntande.
Det är vänner, släkt & kollegor som har samlats för att möta upp mig.
 
Min älskade hustru tar emot mig i Ystad.
 
 
Jag gjorde det. Jag cyklade från Haparanda till Ystad. 
 
 
Efter avslutat kramkalas inser jag att jag inte har nått målet. Jag ska över gatan för att nå skylten som är mitt mål för resan. 
Jag tar mig över gatan & fram till skylten där fotografering & nya skålar i champagne väntar. Därefter får Ystads allehanda sin intervju. Ni hittar den här. 
Tack alla ni som kom & mötte upp mig i Ystad. Det betyder så otroligt mycket för mig & jag kan inte beskriva hur glad jag blev över det här välkomnandet. Att tillexempel åka enda från Borås för att ta emot mig är mer galet än att cykla från Haparanda till Ystad.
 
Jag nådde tillslut startpunkten, min slutpunkt, för Cykelspåret på ostkusten.
 
 
Ett sista sammanfattande blogginlägg med tankar & funderingar kommer att komma inom en snar framtid.
Jag måste bara få samla ihop mig & smälta alla intryck först.
 
Den sista etappen blev 43 km med en snitthastighet på 15,4km/h.
 
Total sträcka landade på 2195 km.

Om

Min profilbild

Mikael "Svizze" Svensson

Motionerande cyklist & löpare som för tillfället laddar för 250 mil cykel mellan Haparanda & Ystad. Häng med på Instagram för fler bilder & kortare uppdateringar. Nickname: @svizze

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela